TOP DRESSAGE FINLAND KOULURATSASTUKSEN HUIPPU-URHEILUN TUKENA

Suomen joukkue 2019, Mia Stellberg ja Rien van der Schaft.

Top Dressage Finlandin tavoite on jatkuva kouluratsastuksen kansainvälisen tulostason kohottaminen. Toimintajaksot ja tulosarviointi jaetaan olympiadeittain siten, että kukin jakso päättyy kesäolympialaisiin.

Top Dressage Finland -projektissa mukana olevat ratsastajat kuuluvat maajoukkueeseen eli heillä on voimassaolevat arvokisoihin vaadittavat tulokset.  Kaikille ratsastajille järjestetään SRL:n  maajoukkuevalmennusta sekä heidän kotitalleillaan että kilpailuissa. 

Hollantilainen Rien van der Schaft toimii joukueen päävalmentajana ainakin kesän 2019 EM- kilpailuihin saakka. Rien osallistuu maajoukkueen nimeämiseen ja edustustehtävien jakamiseen. Lisätietoa Rienistä voit lukea täältä.

Lisäksi Top Dressage Finlandin ratsastajille järjestetään vuosittain 1–2 kuivaleiriä, joihin velvoitetaan osallistumaan kutsun mukaan. Kuivaleireillä sovitaan kunkin kalenterivuoden toiminnasta ja kilpailuohjelman rungosta sekä ratsastajien käytettävyydestä.

Toiminnan tavoitteet:

  • Kouluratsastusjoukkueen tuloksellinen osallistuminen kouluratsastuksen arvokilpailuihin vuosittain (PM, EM, MM, olympialaiset).
  • Kouluratsastuksen laji-imagon kehittäminen

EM - kvaalin edellytykset: 

Ratsukoilla on voimassa oleva arvokilpailukvalifikaatiotulos (kaksi 66% tai korkeampaa tulosta CDI3*/CDI4*/CDI5*/CDI-W/CDIO kilpailun GP-luokassa. Tulokset on saavutettava kahdessa eri kilpailussa ja tulosprosentti on saavutettava sekä kokonaispisteissä, että k.o. luokan FEI 5*-tason tuomarilta, jonka pitää olla eri kansalaisuutta kuin ratsastaja. FEI 5*-tuomarin, jolta tulosprosentti saadaan, tulee olla eri henkilö toisessa karsintatuloksessa kuin ensimmäisessä karsintatuloksessa) kyseisen kauden arvokilpailua varten. Ratsukot ovat kilpailukunnossa ja käytettävissä arvokilpailuedustusta varten.