Tietoja projektista

Terhi Stegars - Axis TSF, WEG2014, kuva Sonja Holma
Eevamaria Porthan-Broddell - Solos Lacan, WEG2014, kuva Sonja Holma

TOP DRESSAGE FINLAND HUIPPU-URHEILUN TUKENA

Top Dressage -konsepti on luotu tukemaan ja kehittämään kouluratsastusta huippu-urheiluna.
Top Dressage Finland on SRL:n kouluratsastuksen huippu-urheilua koordinoivaa toimintaa ja se on avoin kaikille seniorikouluratsastuksen huippu-urheilijoille, jotka haluavat sitoutua Top Dressage Finland -toimintaan.

Top Dressage Finlandin tavoite on jatkuva kouluratsastuksen kansainvälisen tulostason kohottaminen. Toimintajaksot ja tulosarviointi jaetaan olympiadeittain siten, että kukin jakso päättyy kesäolympialaisiin.

Toiminnan tavoitteet:

  • Kouluratsastusjoukkueen tuloksellinen osallistuminen kouluratsastuksen arvokilpailuihin vuosittain (PM, EM, MM, olympialaiset).
  • Toimintamallin luominen myös ikäkausimaajoukkuetoiminnalle, josta saadaan tulevaisuuden ratsukot senioreiden arvokilpailuprojektiin
  • Kouluratsastuksen laji-imagon kehittäminen

Urheilijat jaetaan viiteen ryhmään:

1. MAAJOUKKUERYHMÄ

Ratsukoilla on voimassa oleva arvokilpailukvalifikaatiotulos (kaksi 64% tai korkeampaa tulosta CDI3*/CDI4*/CDI5*/CDI-W/CDIO kilpailun GP-luokassa. Tulokset on saavutettava kahdessa eri kilpailussa ja tulosprosentti on saavutettava sekä kokonaispisteissä, että k.o. luokan FEI 5*-tason tuomarilta, jonka pitää olla eri kansalaisuutta kuin ratsastaja. FEI 5*-tuomarin, jolta tulosprosentti saadaan, tulee olla eri henkilö toisessa karsintatuloksessa kuin ensimmäisessä karsintatuloksessa) kyseisen kauden arvokilpailua varten. Ratsukot ovat kilpailukunnossa ja käytettävissä arvokilpailuedustusta varten.

2. HAASTAJARYHMÄ A

Ratsukoilla on vähintään kaksi 65% tulosta kansallisesta Grand Prix -luokasta (Suomessa vähintään 3-tasolla) kuluvalta tai edelliseltä kaudelta. Ratsukot ovat kilpailukunnossa ja käytettävissä kansainvälisiä kilpailuita varten kyseisenä vuonna. Ratsukot tähtäävät ja niillä on ennuste nousta Maajoukkueryhmään.

3. HAASTAJARYHMÄ B

Ratsukoilla on vähintään 60% tulos kansallisesta Intermediate II- tai Grand Prix -luokasta (Suomessa vähintään 3-tasolla) kuluvalta tai edelliseltä kaudelta. Ratsukot ovat kilpailukunnossa ja käytettävissä kansainvälisiä kilpailuita varten kyseisenä vuonna. Ratsukot tähtäävät ja niillä on ennuste nousta Maajoukkueryhmään.

4. PROJEKTIRYHMÄ

Ratsastajalla on lupaava vähintään 7-vuotias hevonen tai kansallisia startteja Prix St. Georges -luokasta kuluvalta tai edelliseltä kaudelta. Projektiryhmän ratsastajien tavoite on kouluttaa hevonen PSG-tasolta Grand Prix -tasolle. Ratsukoilla on ennuste nousta Maajoukkueryhmään tai Haastajaryhmä A:han.

5. NUORTEN HEVOSTEN PROJEKTIRYHMÄ

Ratsastajalla on lupaava 5-7-vuotias hevonen, jolla on potentiaalia nousta aina Grand Prix -tasolle. Ratsukoilla on ennuste nousta Projektiryhmään ja siitä edelleen Maajoukkueryhmään tai Haastajaryhmä A:han.