Lisätietoja Top Dressage Finlandista

Top Dressage Finland -projektissa mukana olevat ratsastajat jakautuvat tasonsa mukaisesti eri ryhmiin: maajoukkueryhmään eli arvokisoihin vaadittavat tulokset omaaviin edustusratsastajiimme sekä kahteen maajoukkuehaastajaryhmään, joihin kuuluvat urheilijat ovat saavuttaneet tietyn tulostason kansallisella GP- tai Intermediate II -tasolla. Näiden ryhmien lisäksi oleellinen osa TDF-toimintaa ovat projektiryhmä ja nuorten hevosten projektiryhmä, joissa mukana olevat ratsukot omaavat potentiaalia nousta ylempiin ryhmiin.

TDF-projektin puitteissa kaikille ryhmille järjestetään valmennusta sekä koti- että ulkomailla.
Englantilainen, itsekin arvokisoissa ja kansainvälisellä tasolla maataan edustanut Emile Faurie toimii TDF:n päävalmentajana. Hän valmentaa 8-10 kertaa vuodessa Suomessa ja valitsee itse valmennettavat ratsukot Top Dressagen ryhmistä. Emile osallistuu maajoukkueen nimeämiseen ja edustustehtävien jakamiseen. Lisätietoa Emile Fauriesta

Janne Bergh valmentaa 10-12 kertaa vuodessa yhteistyössä Emile Faurien kanssa. Janne katsastaa uudet Top Dressageen pyrkivät ratsukot. Janne on myös Top Dressage Finlandin johtoryhmän jäsen. Lisätietoa Janne Berghista

Ratsastajien henkisestä valmennuksesta vastaa Mia Stellberg, joka Jannen tavoin on myös projektin johtoryhmän jäsen.

Lisäksi Top Dressage Finlandin ratsastajille järjestetään vuosittain 1–2 kuivaleiriä, joihin velvoitetaan osallistumaan kutsun mukaan. Kuivaleireillä sovitaan kunkin kalenterivuoden toiminnasta ja kilpailuohjelman rungosta sekä ratsastajien käytettävyydestä.

1. MAAJOUKKUERYHMÄ

Ratsukoilla on voimassa oleva arvokilpailukvalifikaatiotulos (kaksi 64% tai korkeampaa tulosta CDI3*/CDI4*/CDI5*/CDI-W/CDIO kilpailun GP-luokassa. Tulokset on saavutettava kahdessa eri kilpailussa ja tulosprosentti on saavutettava sekä kokonaispisteissä, että k.o. luokan FEI 5*-tason tuomarilta, jonka pitää olla eri kansalaisuutta kuin ratsastaja. FEI 5*-tuomarin, jolta tulosprosentti saadaan, tulee olla eri henkilö toisessa karsintatuloksessa kuin ensimmäisessä karsintatuloksessa) kyseisen kauden arvokilpailua varten. Ratsukot ovat kilpailukunnossa ja käytettävissä arvokilpailuedustusta varten.

2. HAASTAJARYHMÄ A

Ratsukoilla on vähintään kaksi 65% tulosta kansallisesta Grand Prix -luokasta (Suomessa vähintään 3-tasolla) kuluvalta tai edelliseltä kaudelta. Ratsukot ovat kilpailukunnossa ja käytettävissä kansainvälisiä kilpailuita varten kyseisenä vuonna. Ratsukot tähtäävät ja niillä on ennuste nousta Maajoukkueryhmään.

3. HAASTAJARYHMÄ B

Ratsukoilla on vähintään 60% tulos kansallisesta Intermediate II- tai Grand Prix -luokasta (Suomessa vähintään 3-tasolla) kuluvalta tai edelliseltä kaudelta. Ratsukot ovat kilpailukunnossa ja käytettävissä kansainvälisiä kilpailuita varten kyseisenä vuonna. Ratsukot tähtäävät ja niillä on ennuste nousta Maajoukkueryhmään.

4. PROJEKTIRYHMÄ

Ratsastajalla on lupaava vähintään 7-vuotias hevonen tai kansallisia startteja Prix St. Georges -luokasta kuluvalta tai edelliseltä kaudelta. Projektiryhmän ratsastajien tavoite on kouluttaa hevonen PSG-tasolta Grand Prix -tasolle. Ratsukoilla on ennuste nousta Maajoukkueryhmään tai Haastajaryhmä A:han.

5. NUORTEN HEVOSTEN PROJEKTIRYHMÄ

Ratsastajalla on lupaava 5-7-vuotias hevonen, jolla on potentiaalia nousta aina Grand Prix -tasolle. Ratsukoilla on ennuste nousta Projektiryhmään ja siitä edelleen Maajoukkueryhmään tai Haastajaryhmä A:han.